Σε ελεύθερη πτώση η ελληνική αγορά Ι.Χ

Καταχώρηση 2012/11/26
Σε ελεύθερη πτώση η ελληνική αγορά Ι.Χ.

Πτώση ρεκόρ κατέγραψαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στο πρώτο 15ήμερο Νοεμβρίου καθώς διατέθηκαν μόλις 1.020 νέα Ι.Χ. έναντι 3.044 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Ωστόσο, από τα 1.020 αυτοκίνητα, τα 320 αφορούσαν σε «εταιρικά» οχήματα, που σημαίνει πως μόλις 700 καταναλωτές απόκτησαν καινούριο Ι.Χ. κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Νοεμβρίου.

Το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΕΑΕ Κων/νος Τουλίτσης μιλώντας στην «Η» αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε δει τον πάτο του βαρελιού καθότι οι πωλήσεις αναμένεται να συρρικνωθούν ακόμη περισσότερο. Το Α' 15ήμερο του Νοεμβρίου δείχνει την έντονα πτωτική τάση της αγορά λιανικής των αυτοκινήτων με περίπου 700 πωλήσεις σε σύνολο μόλις 1.000. Ο Νοέμβριος θα συνεχίσει περίπου στον ίδιο ρυθμό εκτός αν ταξινομηθούν αρκετά «εταιρικά» αυτοκίνητα. Ο Δεκέμβριος είναι και ο πιο «περίεργος» μήνας κάθε χρονιάς καθώς γίνονται πωλήσεις σε τιμολόγια, αλλά τα αυτοκίνητα δεν ταξινομούνται. Δεν αναμένεται όμως καμία μεταβολή ουσίας. Η αγορά και οι εναπομείναντες επιχειρήσεις κρέμονται ουσιαστικά από μια κλωστή και ζούμε τις τελευταίες μαζικές ρευστοποιήσεις στοκ αυτοκινήτων.

Εισαγωγές
Στο προσεχές διάστημα οι εταιρείες θα συρρικνωθούν περαιτέρω, οι εισαγωγές αυτοκινήτων θα παραμείνουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και θα δημιουργηθεί «έλλειψη» στα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα -ιδίως στην κατηγορία άνω των 12.000 ευρώ- πιέζοντας τις τιμές, αυτή τη φορά προς τα επάνω, πηγαίνοντας την αγορά στην κυριολεξία 50 χρόνια πίσω (δεκαετίες του '60 & '70) όπου έπρεπε να περιμένεις έως και έξι μήνες για να παραλάβεις το καινούργιο σου Ι.Χ.». Σε επίπεδο έτους οι πωλήσεις καινούριων Ι.Χ. καταγράφουν πτώση 40,8% καθώς έχουν διατεθεί 51.666 νέα Ι.Χ. έναντι 87.298 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Αν βέβαια κανείς συγκρίνει τις πωλήσεις δεκάμηνου του 2012 με τις αντίστοιχες του 2010 η πτώση που καταγράφει η αγορά ξεπερνά το 65%.

Γιώργος Ανδρής

Επισκευές αξόνων

 

 

 

 

 

 

 Επισκευάζουμε άξονες σε Peugeot & Citroen

Πακέτα Service 

 

 

 

 

 

 

 Προσφέρουμε πακέτα συντήρησης για όλα τα οχήματα της αγοράς και όλες τις μάρκες

Ανταλλακτικά παντός τύπου

 

 

 

 

 

 Προσφέρουμε ανταλλακτικά για όλα τα οχήματα της αγοράς σε απίστευτα ανταγωνιστικές τιμές.

   

Σχετικά με εμάς

Προσπαθούμε συνεχώς να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στο πιο φιλικό περιβάλλον.

Μέσα σε έναν υπερσύγχρονο χώρο προσφέρουμε υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής  όλων των συστημάτων για όλα τα αυτοκίνητα της αγοράς και όλες τις μάρκες. 

Διαγνωστικός Έλεγχος ηλεκτρονικών συστημάτων κινητήρα, έλεγχος ABS, ESP καθώς και έλεγχος Αερόσακων με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και προγράμματα τελευταίας γενιάς. 

Κάρτες καυσαερίων για τα οχήματα σας καθώς και προέλεγχος ΚΤΕΟ. 

Παρέχουμε επίσης μια πλήρη γκάμα ανταλλακτικών για όλους τους τύπους και τις μάρκες αυτοκινήτων της αγοράς σε απίστευτα ανταγωνιστικές τιμές. 

Υπηρεσίες

Συντήρηση & επισκευή οχημάτων

Φανοποιείο 

Ασφάλειες οχημάτων

Ανταλλακτικά 

Πωλήσεις αυτοκινήτων

    

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?

UA-36959577-1